Chřipka a nachlazení

01.04.2014 17:42

Recepty našich babiček (funkční)

Grapefruity proti chřipce - vymačkat 2 x denně šťávu z čerstvého grapefruitu

Lipový čaj s medem je skvělý na vypocení, takže vypít půl litru pořádně teplého čaje, vlézt pod peřinu a vypotit se.

Šťáva z cibule - cibuli nakrájíme na plátky a zalejeme 1-2 lžícemi medu. Cibule pustí šťávu po několika hodinách. Tu je potom vhodné užívat proti kašli

Čaj z podbělu a šalvěje - do hrnku (1/4l) dáme ½ lžičky šalvěje a ½ lžičky podbělu. Zalejeme vroucí vodou, necháme vylouhovat 10 min a vypijeme teplý.  Ideálně užívat 3 x denně proti bolesti v krku.

Napařování nohou - ideální pomocník při nachlazení. Do lavoru si dáte horkou vodu tak, aby se to skoro nedalo vydržet a hladina byla alespoň 3 cm nad vašimi kotníky, když do lavoru ponoříte nohy.  Až se voda trošku ochladí, přiléváte horkou vodu z varné konvice, dokud to lze vydržet. Nohy si takto můžete napařovat cca 15-20minut. Poté si oblečte teplé ponožky a šupněte aspoň na chvíli pod deku.

Kloktání soli při bolestech v krku. Ve skleničce s vodou rozpustit 2-3 lžičky soli, zamíchat a poté kloktat. Není to nic příjemného, ale účinnost skvělá.

Výplach nosních dírek slanou, mírně teplou vodou. Vodu nechte v nose aspoň chvilku působit. Tento způsob fungoval už když jsem byla malé dítě, věřím, že pomůže i vám.

Zázračný zázvor - 10g čerstvého strouhaného zázvoru vařte 5 minut v 1 litru vody. Poté ho promačkejte přes cedník a do vzniklého nčaje vymačkejte šťávu z jednoho citronu. Můžete osladit medem. Doporučuji vypít horké.


Zpět

Vyhledávání

© Aura centrum zdraví Brno - 2008 Všechna práva vyhrazena.